VIIKKOKIRJE #49

Lämmin tervehdys,

Elämme adventinaikaa, joka on joulun odottamista ja siihen valmistautumista. Mitä sinä odotat ja miten elät odotuksesi kanssa. Usein odottaminen tuntuu pitkältä ja vaatii kärsivällisyyttä, joskus se on jännittävää ja toisinaan uuvuttavaa. Ratkaiseva merkitys on sillä, mitä odottaa ja mikä on oletettu odotusaika. Voimme odottaa asioita, jotka koskevat meitä itseämme, oma perhettämme tai kansakuntia. Tänä jouluna yksi yhteinen odotuksemme on  koronatilanteen muuttuminen, joten voimme yhtyä lapsenlapseni rukoukseen: ”Jeesus auta, että korona menee pois”.

Kristittyjen elämään on aina kuulunut Jeesuksen takaisintulon odottaminen. Tosin siitä nykyisin puhutaan harvemmin, ehkä meitä tiukkojen aikataulujen länsimaalaisia häiritsee se, että emme tiedä tarkkaa päivää ja kellonaikaa. Kuitenkin tahdon muistuttaa itseäni ja sinua tästä lupauksesta, että Jeesus tulee takaisin. Me saamme elää suuressa odotuksessa ja toivossa. Aiheellista on tarkastella, miten me elämme tässä odotuksessa?

Meidän ei ole tarkoitus odotella Jeesusta takaisin peukaloita pyöritellen, sillä meidät on kutsuttu elämään yltäkylläistä elämää tässä ja nyt. Tehtävä on mennä kaikkialle kertomaan evankeliumi kaikille luoduille. Meillä on edelleen tämä tehtävä ja saamme keskittyä sen toteuttamiseen. Meille kuuluu myös Pyhän Hengen voima. Joskus voi käydä niin, että kaikkein tärkein, kristinuskon ydin asia unohtuu monien ajankohtaisten haasteiden keskellä. Määritelmät tästä ajasta ovat huolestuneita tai jopa kyynisiä. Arkuus ja pelko voivat vähentää meidän intoa olla Jeesuksen todistajia.

Kansakunnilla on erilaisia ajanjaksoja. Silti kaikkien sisäisten ja ulkoisten muutosten keskellä kristittyjen tehtävä ja voima on muuttumaton.  Jeesuksen opetuslapsilla, meillä jokaisella on paljon annettavaa muille ihmisille tänä jouluna. Meidän on hyvä muistaa, että vaikeina aikoina kansamme turvasi Jumalaan ja rukoili. Voimme olla osoittamassa tätä tietä nytkin ihmisille. Aloitetaan rukoilemalla Suomen puolesta ja kerrotaan toivon sanoma naapureille, työtovereille ja kaikille vastaan tulijoille. Sen vaikutus on merkittävä. Nyt on armon aika ja pelastuksen päivä.

Kristittyjen on aika jälleen toteuttaa Kristuksen käskyä olla hänen todistajiaan Pyhän Hengen voimassa.   

Iloista odotusta!

IrmaX