Viikkokirje #1

Tervehdys kirkolta,

Katsoessani ulos ikkunasta mieli rauhoittuu ja melkein hymy nousee huulille. Tammikuun ensimmäiset päivät ovat juuri sellaisia minkälaisia niiden kuuluukin olla kaikissa hyvissä talvisissa tarinoissa. Maan peittää puhtaan pehmeä lumi, puut ovat pukeutuneet valkeaan untuvaan ja aurinko luo kuulasta kimallusta pakkasen piristämään päivään. Tämän maiseman keskellä meidän ajatuksissa ja tunteissakin myllertää hyvin toisenlainen maisema. Seuratessamme maailman tapahtumia, erityisesti koronan aiheuttamaa kärsimystä, kuva ajastamme on täysin erilainen kuin hyvissä talvisissa tarinoissa.

Miten minun tulisi elää? Miten meidän seurakuntana tulisi elää ja toimia kaikkien haasteiden kanssa. Saavatko haasteet muuttua mahdollisuuksiksi ja mahdollisuudet voitoiksi?   

Tähän aikaan vuodesta on otollinen hetki tehdä inventaariota elämästään ja ryhdistäytyä itselleen tärkeiden asioiden kuntoon laittamisessa. Ensin tulee selvittää se, mikä on minulle todella tärkeää? Voimme kysyä itseltämme, mitä minä tahdon ja mitkä motiivit ohjaavat tahtomistani ja tekemisiäni? Joulun jälkeiset toimenpiteemme usein kohdistuvat fyysisen kuntomme kohentamiseen, mikä on hyödyllistä. Näin Paavalikin toteaa kirjeessään Timoteukselle, mutta ennen kaikkea hän kehottaa ystäväänsä keskittymään oikeaan uskoon. ”Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä. (1.Tim. 4:8.)

Alkava viikko on seurakunnan paasto- ja rukousviikko. Saamme aloittaa uuden vuoden juttelemalla elävälle Jumalalalle. Tahdomme keskittyä myös kuuntelemaan, mitä Pyhä Henki sanoo koko seurakunnalle. Meillä kristityillä on haasteita ja mahdollisuuksia, jotka tekevät elämästämme mielenkiintoista. Tarvitsemme Jumalan johdatusta ja Pyhä Hengen voimaa, jotta voimme elää merkityksellistä ja hedelmällistä elämää. Tunnustamme olevamme riippuvaisia Herrasta. Hän voi antaa meille kokonaiskuvan ja jännitteiden ymmärrystä muuttuvassa maailmassa. Hänellä on ratkaisuja monimutkaisiin asioihimme, hänellä on todellinen toivo meille ja kaikille ihmisille.

Rohkaisen ja haastan sinua mukaan rukoukseen ja paastoon, joka on normaalia kristityn elämää. Rukoile siellä missä olet ja mahdollisuuksiesi mukaan yhdessä muiden kanssa. Valitse sinulle sopiva tapa paastoosi.

Siunattua alkanutta vuotta,

Irma

Rukous- ja paastoviikon tilaisuudet:

Teamsissä: Ma 10.1. klo 18-19 linkki alla

                     Ti   11.1. klo 18-19 linkki alla

Kirkolla:      Ke 12.1. klo 19-20.30

                    To 13.1. klo 18-19

                    Pe 14.1. klo 18-19X