Viikkokirje #6

Tervehdys kirkolta,

Muistatko sinä mitä käskyä toistetaan 366 kertaa Raamatussa?

Älä pelkää!

Miksi se toistetaan niin monta kertaa Raamatussa?

Yhtenäkään vuoden päivänä kristittyjen, sinun ja minun ei tarvitse pelätä. Jumala tuntee ihmisen ja tietää meidän tarvitsevan rohkaisua joka päivä.

Arjen keskellä me voimme helposti unohtaa Jumalan lupaukset ja rohkaisut. Siksi meidän tulee muistuttaa toinen toisiamme Jumalan hyvyydestä. Käytännössä tämä toteutuu erilaisissa yhteisissä tilaisuuksissamme ja yksilötapaamisissa, puhelinsoittoina sekä viesteinä. Seurakunnan tehtävä on julistaa Jumalan totuutta kaikille ihmisille. Joten meillä on etuoikeus aina tilaisuuden tullen kertoa Jumalan rakkaudesta heillekin, jotka eivät vielä tunne elävää Jumalaa.  

Tosin aina ei ole helppoa olla pelkäämättä ja siitä monilla meistä on kokemusta. Sen tähden me tarvitsemme jatkuvasti rohkaisua.

Tässä ajassa ihmisillä on monenlaisia pelkoja, yksilötasolla ja valtakunnallisesti. Seurakuntalaisillakin on henkilökohtaisessa elämässä tilanteita, jotka aiheuttavat huolta ja murhetta, esim. sairautta, taloudellisia huolia ja vaikeita tilanteita ihmissuhteissa.

Kaksi vuotta kestänyt korona aika on aiheuttanut hämminkiä, epätietoisuutta ja pelkoa ihmisille. Eristäytyneisyys on lisännyt yksinäisyyttä ja turvattomuutta.

Kukaan meistä ei voi välttyä kuulemasta uutisia maailmalla vallitsevista tilanteista, erilaisista jännitteistä ja uhkakuvista. Suursodan uhkasta keskellä Eurooppaa ei ole puhuttu vuosikymmeniin niin vakavin äänenpainoin kuin nyt.  Helsingin Sanomien (HS 31.1.) Kantar Oy:llä tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet pelkää paljon tai jonkin verran, että tapahtumat Ukrainassa eskaloituvat sodaksi, johon Suomi joutuu tavalla tai toisella mukaan.

Meidän elämämme on hyvin erilaista kuin kaksi vuotta sitten, mutta Jumala on muuttumaton. Hän on luotettava ja me saamme kaiken hälyn keskellä kiinnittää ”sisäiset silmämme” Häneen. ”Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen” (2.Tim. 1:7). Rohkaisun sanoma sinulle tänään on: ÄLÄ PELKÄÄ!

Siunausta sinulle jokaiseen päivääsi,

IrmaX