Viikkokirje #9

”Mitä haluat minun tekevän sinulle?”– Jeesus (Lk. 18:41)


Armoa ja rauhaa


Eilen Sanan, rukouksen ja ylistyksen illassa eräs seurakuntalaisemme haastoi meitä kaikkia ja haluan välittää hänen haasteensa koko seurakunnalle: Joka kerta, kun ajat kirkon portista sisään muista naapuritalon asukkaita. Heitä asuu siellä yli sata ja erään asukkaan sanoin ”meitä tavallisia juoppoja on vain kymmenen ja loput ovat…” kädenliikkeellä hän näytti piikittävänsä suoneen. 

Viime torstaina ollessamme kahvikärryn kanssa lähdössä liikkeelle kirkon pihalta, eräs näistä asukkaista tuli juttelemaan ja sai kahvikuppinsa ja rukouksen siinä. Rukoilimme hänelle omaa huonetta 10 hengen rauhattoman huoneen sijaan, koska se auttaisi häntä päihteettömän elämän alkuun. Rukouksen ajaksi hän oma-aloitteisesti otti pipon pois päästään. 

Käsidesipullot häviävät välillä kirkolta ja joskus kenties jotain muutakin, mutta keitä ovat nämä ihmiset tapausten takana? Ihmisinä olemme samalla viivalla kaikki. Jos omassa elämässäni olisi tapahtunut hivenen erilaisia käänteitä olisin saattanut löytää itseni helluntaikirkon sijaan naapuritalosta. Pelkästä armosta olemme nyt jokainen kirkon penkinkuluttajia, mutta riittäisikö armoa naapuriinkiin? Voisiko Jeesuksen muuttava voima olla edelleen totta tänään?

Jos me jokainen muistamme naapurin miehiä ja naisia tullessamme kirkon portista sisään, mitä voisi tapahtua? Rukoillaan!


Siunaten, MariX