Sana elämään #42

”Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti… Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra”. (Ilm. 19:11, 16)

Ilmestyskirjan terveisin teille rakkaat seurakuntalaiset!

Kerran kahvitauolla aiemmassa työssäni löysin kaksi ei-uskovaa kollegaani keskustelemasta Jeesuksen toisesta tulemuksesta. Liityin keskusteluun ja he kysyivät, että opettaako kristinusko ihan oikeasti, että Jeesus on tulossa vielä takaisin. Vakuutin heille, että näin on. Silmät ymmyrkäisinä nämä jälkikristillisen Suomen kasvatit jäivät pohtimaan asiaa.

Jeesuksen takaisintulo on kristinuskossa yksi perusasioita. Ilman Hänen takaisintulonsa odotusta meiltä putoaa uskosta pohja pois ja toivo katoaa. Tullessaan Hän tuo oikeuden ja Hyvä voittaa näkyvällä tavalla pahan. Jos tähän mennessä Jumalan valtakunta on murtautunut esiin peitellymmin – tai niin kuin C. S. Lewis kuvailee Jeesuksen tulleen ensimmäistä kertaa maan päälle ikään kuin salapuvussa- silloin kenellekään ei jää enää epäselväksi kuka tuo loistava kuningasten Kuningas ja herrojen Herra on: ”Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, nekin, jotka hänet lävistivät” (Ilm. 1:7).Silloin jokainen polvi notkistuu Hänen edessään ja jokainen kieli tunnustaa Hänet Herraksi. 

Pidetään arjessamme esillä myös Jeesuksen takaisintulon näkökulmaa. Jeesuksen saapuminen on nimittäin suuren lohdutuksen ja riemun sanoma. Ennen tuloaan Hän kuitenkin haluaa vielä löytää jokaisen eksyneen ja pyytää meitäkin elopellolleen.

Siunattua viikonloppua jokaiselle!

Mari LeeX