Sana elämään #43

Uskon voima haasteiden edessä

”Menkäämme sittenkin sinne ja ottakaamme se haltuumme, sillä varmasti me sen voitamme.”

(4. Moos. 13:31)

Kaaleb oli yksi kahdestatoista vakoojasta, jotka Mooses lähetti vakoilemaan luvattua maata. Hän näki samat jättiläiset ja linnoitetut kaupungit kuin muutkin vakoojat, mutta kymmenen muuta vakoilijaa toi mukanaan epäuskoiset ja huonot uutiset. Kaaleb sitä vastoin puhui vakuuttavasti koko Israelin edessä: ”Varmasti me sen voitamme.” Hän tiesi kuka oli heidän puolellaan ja kuka oli lupauksen luvatusta maasta antanut. Kaaleb oli kyllä muiden kanssa tarkkaan tutkinut maata ja hän oli muiden tapaan nähnyt uhkaavat ja pelottavatkin asiat, joten hänen uskonsa ei ollut millään tavalla sokeaa. Ja näinhän sen tulisi olla meidänkin uskomme laita haasteiden edessä. Aito Jumalan sanan innoittama usko ei kiellä vaikeuksien todellisuutta, vaan julistaa pikemminkin Jumalan suuruutta, uskollisuutta ja voimaa ongelmien ja haasteiden edessä.

Vaikka enemmistö torjui Kaalebin uskontäyteiset sanat, hän pysyi lujana uskossaan ja oli jopa niiden tukena, joiden epäusko viivästytti häntä ja muuta kansaa lähtemästä valtaamaan Luvattua maata. Hän osoitti Jumalan lupaukseen juurtunutta uskoa ja kärsivällisyyttä. Se, että Kaaleb myöhemmin (yhdessä Joosuan kanssa) pääsi ottamaan maan haltuunsa, osoittaa, että viivytystenkin tullessa uskon rohkeuden säilyttäminen ja sen julistaminen tuo uskovalle voiton.

Mitkä tahansa ovatkaan haasteemme tänään, annetaan Jumalan lupauksiin perustuvan kärsivällisyyden ja uskon vaikuttaa yhdessä ja viedä meidät vaikeuksien läpi Jumalan antamien lupausten toteutumiseen.

Siunausta ja voimia Herrassa! 

PETRI MÄKILÄX