Sana elämään #49

 Ajan henki kohtaa joulun Kuninkaan

”Sen kuullessaan kuningas Herodes pelästyi ja hänen kanssaan koko Jerusalem.” (Matt. 2:3)

Joulu on varmasti monille mieluinen ja levollinenkin aika, jos kaikilta kiireiltä vain ehtii rauhoittumaan. Se saa kuitenkin aikaan aikamme keskellä myös monenlaisia jännitteitä, eikä meidän tule niistä yllättyä. Maailma täyttää liikkeensä kauppatavaroilla ja materialistisella kimalluksella. Samaan aikaan se enenevästi kiistelee kristillisen seurakunnan oikeudesta tuoda julkisesti esille joulun kristillistä sanomaa. Maailman henki haluaa kyllä taloudellista voittoa mutta se ei kestä Jumalan tekoja ja vastustaa niitä.

Kun Herodes tapasi idän viisaat miehet, joiden arvellaan vaikuttaneen myös sen ajan kaupankäynnin mahdollisuuksiin, hän oli valmis auttamaan idän viisaita heidän matkallaan. Olihan kannattavaa tehdä yhteistyötä alueen kautta kulkevien varakkaiden miesten kanssa. Kuningas Herodes kuitenkin huolestui ja pelästyi kuullessaan, että viisaiden miesten matkan syy olikin profetia, joka puhui juuri syntyneestä toisesta kuninkaasta. Pelko oli niin suuri, että se ajoi Herodeksen lopulta epätoivoiseen tekoon estääkseen uuden kuninkaan mahdollisen esiinmarssin.

Meidänkin aikamme henki huolestuu ja pelästyy, kun sen kuulee sanoman syntyneestä Kuninkaasta. Siksi se esittää vastalauseita ja vääristelee joulun todellista sanomaa. Me kuitenkin tahdomme pysyä idän viisaiden miesten matkassa etsiessämme jälleen Kuningasta palvoaksemme Häntä. 

Pysytään siis tänäkin joulunaikana oikeassa suunnassa. Tämä maailma suhtautuu epäilevästi, jopa aggressiivisen kielteisesti, Beetlehemin tiehen, joka johtaa Jeesuksen, pelastajan ja syntien sovittajan kohtaamiseen. Se on kuitenkin toivon, tulevaisuuden ja pelastuksen tie kaikille, jotka uskovat Häneen!

Ja kulkiessamme kohti joulua, saamme kiittää Jumalaa myös armosta ja siunauksesta, jota Hän on osoittanut maatamme kohtaan vuosikymmenten ajan. Juhliessamme 6.12. jälleen maamme itsenäisyyspäivää, pidetään Jumalan uskollisuus ja armo vahvasti mielessämme ja sydämissämme! Kaikki hyvä tulee Hänen kädestään!

Siunausta sinulle ystäväni!

PETRI MÄKILÄX