Sana elämään #52

Hyviä joulun ja Uuden Vuoden välipäiviä!

Kirkon pihalla jököttää upea koivu. Talvi on riisunut sen lehtipuvusta ja erimuotoiset oksat suurista pieniin ovat tulleet näkyviin. Kesällä niitä muotoja ei selvästi nähnytkään. Jumala avaa ja tuo meidänkin elämässämme asioita esiin.  Tulee mieleen kuinka ”Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili”. (Hebr. 4:13). Niin kuin vuodenajat vaihtuvat niin meidänkin elämässämme tulee erilaisia kausia. Joskus Jumala riisuu, joskus puettaa. Tärkeintä olisi pysyä lyhyillä tiliväleillä Hänen kanssaan kaikissa vaiheissa. 

Lumihiutaleiden pyörinässä kirkon koivu elää hiljaiseloaan varastoiden elämää ja kosteutta sisälleen. Keskitalvea elellään, osa eläimistä uinuu talvihorrostaan, toiset ovat osanneet varastoida ruokaa talven varalle. Vauhdin hiljentäminen ja lepo ovat meillekin ajoittain tarpeen luonnonkierron tavoin. Talven menoa emme kykene hoputtaakaan, se elää ihan omaa elämäänsä. Toisinaan taas, helpompina runsauden aikoina olisi puolestaan viisasta kasvattaa varastoaan ja kätkeä Jumalan Sanaa sydämeen monenlaisten päivien varalle. Jumalan Sana nimittäin tuo uutta elämää ja kasvua yhtä varmasti kuin kevään valo.

Jumala jatkaa meissäkin työtään, vaikkei se aina näkyisi tai tuntuisi. Näinä kinkun sulattelun ja sädetikkujen odottelun välipäivinä varastoi Sinäkin runsaasti Jumalan Sanaa sydämeesi tulevalle vuodelle. Ota käyttöösi vaikka joku Raamatun lukuopas tai apuväline. Talvipäivien pidentymisen kera saat huomata myös Jumalan Sanan valon loistavan kirkkaammin.

Siunattuja varastoimispäiviä Sinulle!

Mari LeeX