Sana elämään #1

Elämän ja viisauden lähde vuodelle 2023

”Näin hän teki sinulle tiettäväksi, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan hän elää jokaisesta sanasta, joka lähtee Herran suusta.” (5. Moos. 8:3b)

Matteuksen evankeliumin mukaan (4:4) Jeesus lainasi tätä jaetta kohdatessaan vihollisen hyökkäyksen autiomaassa. Näin tehdessään hän osoitti myös meille, että Sanan tunteminen ja oikea käyttö on väkevä ase vihollisen hyökkäyksiä vastaan.

Kontekstissaan Jumalan Sana rinnastetaan Israelin kansan saamaan päivittäiseen manna-annokseen, joten sen pohjalta voimme ymmärtää, että uskovan tulee etsiä Herraa ja ravita itseään päivittäisellä annoksella Jumalan Sanaa. Psalmisti vakuuttaa (119:165) meille, että Jumalan Sanassa meillä on luja perustus, joka pitää meidät vakaina, kohtaammepa millaisia olosuhteita tahansa.

Älkäämme pettäkö itseämme ja olettako, että on mahdollista säilyä pidempään hengellisesti elävänä ja vahvana ilman Jumalan Sanan ravintoa. Ensimmäisessä kirjeessään Pietari (2:2) ilmoittaa, että Jumalan Sana on uskovalle yhtä välttämätöntä kuin maito vastasyntyneelle lapselle. Sille ei ole vaihtoehtoja!

Nyt vuoden alkaessa kysyn niin meiltä kaikilta, ravitsemmeko me itseämme päivittäin Jumalan Sanalla? Pyhän Hengen opastaessa meitä löydämme Sanasta tarkkanäköistä viisautta kaikkien tulevien haasteiden kohtaamiseen. Minkä tahansa asian eteen joudummekaan nyt alkavan vuonna, Jumalan Sanan lupaukset ovat juuri meitä varten. 

Siunattua Sanan ja Hengen täyttämää vuotta sinulle rukoillen!

PETRI MÄKILÄX