Sana elämään #2

Jumalan huolenpito 


”Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!” 

Kuka voisi huolehtia sinusta paremmin kuin kaikkivaltias Jumala, joka hallitsee maailmankaikkeutta? Jeesuksen opetus kyseisessä tekstissä viestii ihmisen asemaa Jumalan silmissä. Lapsen asemaa, jolla on hyvä isä, joka huolehtii meistä kokonaisvaltaisesti. Viesti on selkeä ja suora. Itseäni kohdassa puhuttelee yksityiskohdat. Jeesus puhuu linnuista. Kun Jumala on ottanut aikaa luomiseen, Hän on pohtinut kaikkea. Lintujen räpytellessään kauniita sulkiaan jokainen siipien väri heijastaa auringonpaisteessa Hänen yksityiskohtaista ajatteluaan. Jokainen laskeutuminen on tarkkaan mietitty ja tiedossa jo tulevaisuuttakin varten.  

Sinulla on yksityiskohtainen Jumala, joka on tarkkaan suunnitellut sinut, sinun päiväsi ja jokainen askel on Hänen hallinnassaan. Et ole turhaan sen näköinen kuin olet, etkä turhaan ajattele tavoilla, jotka ovat sinulle luontevia. Olet yksityiskohtaisesti muovattu ja voit iloita siitä sekä tulevaisuudestasi levossa. 

Siunattua viikkoa,  

Rebecca  PalmiX