Sana elämään #4

”Palvelkaa toisianne rakkaudessa” (Gal. 5:13)

Uuden Testamentin sivuilla toistuu tämän tästä sanat ´toisianne´ ja ´toinen toistanne´. Siellä meitä ohjataan olemaan helläsydämisiä toisiamme kohtaan, kilpailemaan toinen toisemme kunnioittamisessa keskenämme, lohduttamaan, rakentamaan, palvelemaan, kärsimään toisiamme rakkaudessa. Kaikki nämä ovat ihan kristinuskon peruskauraa, mutta kuinka helposti ohitettavia ajatuksia arjen kiireessä ja omassa kuplassa eläessä. 

Nykyajan haaste meille monelle länsimaalaiselle kristitylle on löytää aikaa muille kuin itselle ja lähipiirille. Kiivastahtinen työelämä imee monesta jo kaikki mehut. Ensin on toki myös huolehdittava itsestä, jotta edes pystyisi huomaamaan muut. Mitenköhän Jeesus, palveleva Kuningas, oikein eläisi meidän hektisessä arjessamme? Millaista palvelemisen esimerkkiä Hän näyttäisi meille seuraajilleen tänään? Jotain perää täytyy kuitenkin olla siinä, että antaessaan saa, sillä tutkimustulokset vapaaehtoistyöstä kertovat kuinka toisia auttavat ovat onnellisempia ja tyytyväisempiä elämäänsä. Toisten huomioiminen tuo hyvinvointia omaankin elämään. 

Jos etsiskelet omaa palvelupaikkaasi seurakunnassa niin tule rohkeasti juttelemaan. Monenlaisia jaloja tehtäviä on tarjolla ja niitä voi kokeilla ilman, että täytyy sitoutua loppuelämäkseen. Toiset niistä ovat hyvin näkyviä, toiset näkymättömiä. Osan voi tehdä yhdessä muiden kanssa nauttien, uusiin ihmisiin tutustuen, toiset puolestaan vaikka ihan omassa rauhassa rukoillen. Ajankäyttö on täysin Sinusta kiinni. Palvelutehtävien listalta löytyy esimerkiksi keittiövaraston täyttäjä kahvituksia varten, kahvittaja sunnuntain tai arjen tilaisuuksissa, keittiöpyyhkeiden pyykkääjä, vahtimestari, pihan hiekoittaja, pyhisope ja apuope, nuorteniltojen vahtivanhempi, tervetulotiimiläinen, muusikko ja paljon muuta. ”Joka palvelee, palvelkoon voimalla, jonka Jumala antaa, jotta Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta” (1. Pet. 4:11).

Siunaten,

Mari LeeX