Sana elämään #9

Jeesus rukoilee puolestasi

”Saatana on tavoitellut tietä valtaansa, seuloakseen teitä niinkuin nisuja; mutta minä olen rukoillut sinun puolestasi, ettei sinun uskosi raukeaisi tyhjiin”. (Luuk. 22:31-32)

Jokainen uskova huomaa ennemmin tai myöhemmin, että joutuu elämään päivittäin todeksi hengellistä taistelua sydämessään, perhepiirissään, palvelutyössään ja seurakuntayhteydessään. Siinä ei ole kuitenkaan mitään yllättävää, sillä sielunvihollinen nousee meitä vastaan jatkuvasti. Siksi Jeesuksen sanat ovat meille jokaiselle niin tervetulleet: ”Minä olen rukoillut sinun puolestasi.”

Taivaallinen esirukoilijamme, Luojamme ja Lunastajamme, julistaa sen kautta meille nähneensä vastustajamme suunnitelman tehdä tyhjäksi uskomme ja käynnistäneensä puolestamme vastahyökkäyksen vihollisen vallan voittamiseksi. Voitettuaan paholaisen Golgatalla Jeesus tarttuu tilaisuuteen voittaa hänet yhä uudelleen elämämme eri taistelukentillä. 

Uskomme Kristukseen ei tarvitse horjua, vaikka ajoittain elämäämme ja luonteeseemme kohdistuu vihollisen hyökkäyksiä. Uskomme ei tarvitse horjua, vaikka ihmissuhteitamme ruhjoisivat inhimilliset väärinkäsitykset ja työtämme kohtaisi jopa suoranaiset demoniset hyökkäykset. Uskomme ei tarvitse horjua, vaikka meitä yritetään saada lankeamaan syntiin, joskus ylpeytemme ja pelkojemme tähden.

Jeesus, sielujemme ylipaimen, ymmärtää tilanteemme luonteen ja taistelujemme rajuuden. Hän seisoo aina rinnallamme valmiina puolustamaan elämäämme ja tulevaisuuttamme Hänessä. 

Muista! Vapahtajasi rukoilee sinunkin puolestasi. Uskosi ei raukea tyhjiin.

Voimallista kevättä elämääsi rukoillen,

PETRI MÄKILÄ
X