Sana elämään #12

Aina uskominen ei ole helppoa. 

Rukousvastauksissa saattaa kestää ja muutoksen odottelu tuntuu yhtä pitkältä kuin kevään tuleminen Suomeen. Turhautuminen ja pelko on tavallinen tunne epävarmuudessa, jonka Jumala kyllä kestää. Minua on aina rohkaissut Roomalaiskirjeen neljäs luku, jossa muistutetaan Aabrahamin uskon esimerkistä. Joillekin se saattaa asettaa lisää taakkaa ja painetta väsymyksen keskelle, mutta kun luet tekstin inhimillisestä näkökulmasta se tuo lohtua.  

Aabraham yritti työstää Jumalan lupausta omin keinoin epätoivon hetkissä, mutta sai uskonsa takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan, kun muisti millainen Jumala hänen isänsä on. Jumala on hyvä, yliluonnollinen suunnittelija, joka tahtoo tehdä ihmeen puolestamme. Toisin sanoen Hän tahtoo meille järjettömällä tavalla näyttää jatkuvaa armoansa jossa saamme levätä. Tämäkin ihme Aabrahamin jälkeläisen syntymisestä kaikkine olosuhteineen on kirjattu luettavaksi siksi, jotta se toisi toivoa meidän uskomiseemme.


Siunattua viikkoa,  

Rebecca Palmi

X