Sana elämään #13

Jumalan valtakunnan rukous

”Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa.” (Matt. 6:10)

Tunnettu kirjailija, tutkija ja kristinuskon puolustaja C.S. Lewis on sanonut: ”On vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka sanovat Jumalalle: ’tapahtukoon Sinun tahtosi’, ja niitä, joille Jumala lopulta sanoo: ’Tapahtukoon sinun tahtosi’.” 

On hätkähdyttävää huomata, kuinka suuri merkitys sillä on, että Jumalan seurakuntaan kuuluvat etsivät ensisijaisesti Jumalan hallintoa ja ovat sille sydämestään alamaiset. Kun kutsumme Hänet hallitsemaan Kuninkaana elämässämme, saamme vastaanottaa omaan elämäämme hänen voimalliset tarkoitusperänsä, joiden kautta anteeksiantamus, armoa ja vapaus sekä Jumalan voima ja viisaus voivat tulla esille omankin aikamme keskellä. Jos taas emme välitä hänestä ja hänen valtakuntansa ensisijaisuudesta, vahvistamme omaa itsehallintoamme ja sen mukanaan tuomia, usein niin onnettomia ja tuhoisia seurauksia.

Jumalan valtakunnan rukoukseen tulee voima, kun asiat ovat oikeassa tärkeysjärjestyksessä: ”Tulkoon Sinun valtakuntasi!”  Useimmiten rukoillessamme tulemme Jumalan eteen mukanamme pitkä toivelista, siis oma henkilökohtainen suunnitelmamme siitä, miten asioiden pitäisi mennä ja miten Jumalan tulisi toimia. Kuitenkin todellinen valtakunnan rukous saavuttaa suurimmat mahdollisuutensa sen kautta, että kumarrumme sydämissämme mahdollisimman alas nöyryydessä ja pyydämme: ”Herra, auta Sinä minua ajattelemaan Sinun ajatuksiasi olosuhteista, tilanteista, minua ympäröivistä ihmisistä ja omasta maastamme ja anna minun palvella Sinun päämääriäsi tässä maailmanajassa. Tulkoon Sinun valtakuntasi tähän pieneen paikkaani maan päällä.” 

Näin meidän on syytä rukoilla myös tällä viikolla, kun maassamme päätetään kansamme tulevaisuudesta eduskuntavaalien myötä. Samalla kun teemme kansalaisvelvollisuutemme ja äänestämme, toivottavasti Jumalaa kunnioittavia ihmisiä, on syytä asettua muurinaukkoon rukouksessa. Vain Jumalan voimallinen ilmestyminen seurakuntiemme ja maamme elämässä voi antaa meille aidosti ja oikeasti tulevaisuuden ja toivon hajoavan ajan keskelle.

Yhdessä kanssasi rukoillen,

PETRI MÄKILÄ
X