Sana elämään #28

 Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä

”Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten.” (Ps. 100:4)

Meidän ihmiset on alun perin luotu elämään, hengittämään ja vaeltamaan ilmapiirissä, jossa voimme ylistää ja palvoa Luojaamme. Kun riemullinen ja nöyrä ylistys virtaa lakkaamatta luoduilta Luojalle, pysyy myös Jumalan armon ja voiman lakkaamaton virta Luojalta ihmisille.

Synti katkaisi kuuliaisuuden tuoman taivaallisen siunauksen virran ja vaiensi ihmisen ylistystä tulvivan yhteyden Jumalan kanssa. Tilalle tuli itsekeskeisyys, itsesääli, pelko ja valittaminen. Pelastuksen lahjan myötä meidät kutsutaan takaisin siihen suhteeseen, jossa Jumalan ylistäminen on luonnollinen osa pelastuksen riemua. Meitä kutsutaan päivittäiseen jatkuvaan yhteyteen Jumalan kanssa, rukouksessa ja Jumalan Sanassa, joiden kautta saamme elämäämme tarvittavan viisauden ja ymmärryksen.

Kun meillä on tällainen yhteys Jumalan kanssa, me saamme lähestyä Häntä päivittäin ylistyksen tietä: ”Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten.” Sydämestä tulviva kaikkivaltiaan ja rakastavan Jumalan ylistys synnyttää rakkautta, uskollista kuuliaisuutta ja jatkuvaa iloa – olosuhteista riippumatta. On suurenmoista aloittaa jokainen päivä tietäen, että ylistyksen ja palvonnan täyteinen elämä ei ole hurmahenkisyyttä eikä teeskentelyä, ei myöskään jonkun uskonnollisen rituaalin suorittamista vaan se on Jumalalle annettua kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään (Hepr. 13:15).

Nauttiessasi kesän monista siunauksista, luonnon kauneudesta, mansikan makeudesta ja kesäöiden hiljaisuudesta, ylistä Jumalaa yhdessä koko luomakunnan kanssa! Sielusi virvoittuu ja saat kokea Hengen voimallista täyteyttä!

Taivaallista iloa, valoa ja rakkautta kesääsi toivottaen,

PETRI MÄKILÄX