Sana elämään #36

Hei seurakuntalaiset, 

Syksy on alkanut ja niin myös työt, koulu, harrastukset ja syyskauden tuomat kiireet. Kalenterit täyttyvät aika nopeasti jo näin syyskuun alussa, ja tuntuu, että kaikilla on monta asiaa muistettavana ja arki on aika hektistä. Jeesus kuitenkin lupaa antaa meille lepoa tämän kaiken keskellä. 

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämmeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.” – Matteus 11:28-30 

Jeesus on ainoa, joka voi antaa meidän sielullemme levon ja rauhan. Meidän ei tarvitse huolehtia mistään, vaan saamme luovuttaa kaiken Jeesukselle. Voimme antaa kaikki taakat, huolet, stressit ja pelot Jeesuksen käsiin, ja saamme vastaanottaa levon ja rauhan. Tämä on se ihmeellinen rauha, josta Raamatussa puhutaan (Filip. 4:6-7). 

Se ies, eli taakka, jonka Jeesus meille antaa, on se elämäntapa, jolla Jeesus eli, tai se esimerkki, jonka hän meille antoi. Jeesuksella ei koskaan ollut kiire minnekään, ja hän todellakin eli levosta käsin. Hän vietti usein yksin aikaa Jumalan kanssa, ja selvästi eli siitä levosta ja rauhasta käsin, jonka Jumala voi meille antaa. Jeesusta usein keskeytettiin ja pysäytettiin, kun hän oli matkalle jonnekin, mutta nämä keskeytykset eivät koskaan haitanneet häntä. Jeesus kohtasi jokaisen ihmisen rakkaudella ja armolla. Miten me suhtaudumme keskeytyksiin omassa arjessamme? Minulla ainakin on vielä paljon opittavaa, jotta voisin suhtautua keskeytyksiin samalla tavalla kuin Jeesus. 🙂

Ehkä tällä viikolla voimmekin jokainen antaa kaikki taakkamme Jeesukselle, ja voimme vastaanottaa hänen rauhansa ja elää levosta käsin. 

Siunattua viikkoa teille kaikille!

Julia VuorinenX