Sana elämään #38

”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut”.  (Jeesus, Joh. 17:21)

Kautta aikojen kristityt ovat joutuneet jos jonkinlaisiin jännitteisiin ja konflikteihin keskenään. Hajaannusta on voinut syntyä mitä erikoisimmista syistä, eikä jälki ole ollut kaunista. Tämä Jeesuksen rukous omiensa puolesta on tänäänkin vielä erittäin ajankohtainen. Näinä vastakkainasettelujen päivinä, kun yhteiskunnassamme kuuluu rumia äänensävyjä vailla keskinäisen kunnioituksen häivääkään on todellista tarvetta uskovien yhteydelle ja sen todistusvoimalle. 

Uskovien yhteydessä on perimmältään kyse toisten palvelevasta rakastamisesta erilaisista mielipiteistä ja painotuksista huolimatta.  Antero ”Mooses” Laukkanen on joskus kuulemma vedonnut,  että ”Espoossa eri seurakunnat puhuisivat vain hyvää toisistaan”. Tämä olisi kiitettävä tavoite meille ihan jokaiselle kristitylle yksilötasollakin sisarten ja veljien kesken. Varmasti me jokainen haluamme nähdä Jumalan valtakunnan menevän eteen päin ja silloin meillä ei ole varaa pysytellä erillämme omissa norsunluutorneissamme. Tarvitsemme toinen toistamme saadaksemme Ilosanoman näkyviin ja kuuluviin entistä kirkkaammin omassa ajassamme.

Lokakuun alussa on hyvä tilaisuus harjoitella tätä yhteyden rakentamista muiden kristittyjen kanssa, kun Espoon seurakuntina järjestämme ”Kristus keskellämme”- viikon. Silloin ti 3.- su 8.10. jokaisena iltana on yhteiskristillinen tilaisuus eri kirkoissa. Me olemme erityisesti mukana järjestämässä ke 4.10. klo 18 ”Valoa näkyvissä”- tilaisuutta Valotalolla Matinkylässä  Majakka- seurakunnan, Espoon Vapaaseurakunnan sekä Espoon kristillisen koulun Jippii-kuoron kanssa. HUOM: Tällöin EI OLE omaa keskiviikkoillan tilaisuutta kirkollamme!

Jokainen teistä on myös erittäin tervetullut tuomaan panoksensa tämän yhteiskristillisen tilaisuuden järjestämisessä. Edellisellä viikolla muun muassa jaamme kutsuja tilaisuuteen kadulla Matinkylässä. Lisäksi itse päivässä tarvittaisiin tuolinkantajia, väen vastaanottajia ja kahvittajia. Ennen kaikkea rukoilkaamme koko viikon puolesta ja kenet itse voisimme kutsua tilaisuuksiin mukaan. 

”Älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa” (1. Joh. 3:18)

Siunausta Sinun viikkoosi!

Mari LeeX