Sana elämään #39

Jumalan Sanan voimasta

”Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet.” (Hepr. 4:12)

Kirjoitukset (siis Raamattu) eivät ole Jumala emmekä me palvo kirjaa mutta Pyhä Henki, jonka henkäys läpäisee Kirjoitukset ja jonka vaikutuksesta ne ovat syntyneet, on Jumala. Lukiessamme Raamattua, parasta mitä voimme tehdä, on pyytää Häntä puhumaan meille henkilökohtaisella tavalla Sanan kautta. Sydämme ja mielemme laatu määrittelevät paljon siitä, kuinka paljon saamme Jumalan Sanasta aidosti evästä elämäämme. Kirjoitusten äärellä tulisi olla nöyränä ja vastaanottavaisena. Ja vaikka tuntuisi, että emme kykene täysin aina tottelemaan Sanan kehotuksia, rohkaisen meitä kaikkia sitä lujemmin tarttumaan Sanaan ja sen kehotuksiin ja lupauksiin kiinni. 

Usein ennen kuin kykenemme tottelemaan Sanaa, meidän tulee tallettaa se syvälle sydämeemme ja pyytää Jumalalta, että Hän vaikuttaa meissä niin tahtomisen kuin tekemisen, että Hänen hyvä ja täydellinen tahtonsa voisi tapahtua elämässämme Sanan kautta. Jumala usein vaikuttaa ensin tahdossamme ja sen jälkeen hän tekee meidät kykeneviksi kuuliaisuuteen.

Joten kun avaamme Jumalan Sanan, annetaan sen läpäistä meidät. Kärsitään sen ”iskut”, sillä sen lyönnit ovat elämäksi kun se oikaisee tai nuhtelee meitä. Tartutaan Jumalan antamiin käskyihinkin Jumalan lupauksina, joiden kautta Jumalan siunaava tahto toteutuu meissä, kun pidämme kestäväisesti niistä kiinni. Jumalan Sana vakuuttaa meille, että kun säilytämme Sanan sydämessämme pitäen niitä aarteinamme, Jumalan Hengen voima Sanan kautta vaikuttaa meissä voimakkaasti, tuoden esiin niin armon kuin kaipaamamme muutoksenkin, niin omassa elämässämme kuin olosuhteissammekin.

Ystävät, ei pelätä asettua Sanan valoon. Annetaan sen puhua meille ja tehdä työnsä meissä, päivästä päivään, aina siihen asti, kunnes saamme kohdata Elävän Sanan kasvoista kasvoihin.

Rohkeutta, voimaa ja iloa Jumalan Sanan valossa elämääsi rukoillen!

PETRI MÄKILÄX