Sana elämään #41

Toisen maailman ääni

”Kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne päivä on lähellä.” (Luuk. 21:28)

Tämän vuosikymmenen alku on tuntunut olevan monella tapaa rajujen ajan myrskyjen aikaa. Asioita tapahtuu ympärillämme yhtäkkisesti ja rajullakin tavalla, mikä saattaa yllättää kenet tahansa meistä. Epävarmuus ja levottomuus kasvaa niilläkin alueilla missä ei olla ainakaan vielä koettu sotia ja rajuja luonnonmullistuksia eikä yhteiskuntarauhakaan ole vielä pahasti rikkoontunut. Ukrainan pitkittynyt sota ja nyt tuoreimpana Hamasin raaka yllätyshyökkäys Israeliin muistuttavat meitä voimista, jotka repivät maailmaa ja samalla synnyttävät, toivottavasti, rukousta ja työtä sen eteen, että Jumalan valtakunta voisi ilmestyä mahdollisimman monille tässä ajassa tuoden ainoan todellisen rauhan ihmissydämille. Samalla Kristuksen toisen tulemisen odotus kasvaa, kun ymmärrämme, että vain Hän tuo lopullisen rauhan näkyvään maailmaan.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä. Tunnetussa virressa sanotaan: ”Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman.” Tämä tulee olla rukouksemme tänään. Vihollisen voimat riehuvat entistä enemmän länsimaisten yhteiskuntien kääntäessä selkäänsä Jumalalle ja Hänen säädöksilleen. Se antaa luvan ja tilaa paholaisen joukoille toimia. Kaiken tämän keskellä on Jumalan valitsema kansa, seurakunta, joka taivaalliseen sota-asuun pukeutuneena voi nousta vastustamaan rakkaudessa ja totuudessa näitä pimeyden voimia. Sinut ja minut on kutsuttu mukaan tähän joukkoon – toisen maailman ääneksi.

Ystävät, nyt on aika rukoilla. Rukoillaan Israelin, Jumalan valitseman kansan, puolesta. Tuon kansan lankeemuksesta huolimatta, Jumala ei kutsumistaan ja valintaansa kadu ja Israelilla tulee olemaan merkittävä paikka Jumalan lopunajallisissa suunnitelmissa. Rukoillaan maamme ja kansamme puolesta, että Jumala varjelisi meitä ja antaisi vielä koko kansakuntaa ravistelevan hengellisen herätyksen. Rukoillaan lastemme ja nuortemme puolesta, että he voisivat löytää elämän ja identiteetin Kristuksen yhteydessä eikä ajan pimeä henki saisi vallata heitä. Rukoillaan seurakunnan puolesta, että se tunnistaisi ja ottaisi vakavasti oman kutsumuksensa ja voisi olla valona ja suolana tämän ajan keskellä. Rukoillaan toinen toistemme puolesta, että voisimme kantaa toistemme kuormia ja saisimme vahvistua uskossamme Kristukseen. 

Nostakaamme päämme sillä vapautuksemme päivä on lähellä. Hän, joka meidät on kutsunut on uskollinen eikä Hän hylkää eikä jätä meistä ketään! Jumalan valtakuntaa tulee!

Taivaan valtakunnan rauhaa ja iloa elämääsi rukoillen,

PETRI MÄKILÄX