Sana elämään #42

Syysaurinkoiset terveiset!

Koiran kanssa kävellessä sain ihailla jo ruskan värejä, kuunnella tuulen kuisketta haavikossa ja ihmetellä merkillisiä pystyyn kuolleita keloja kallioilla. Taas on yksi vuosi kiertymässä päätökseen päin. Alkusyksy väreineen on upea vuodenaika, mutta syksyyn liittyy myös kipeää haikeutta. Muuttolintujen lähtövalmisteluja pellolla, päivän valoisan ajan lyhenemistä ja väriloiston hiipumista tihkusateeseen.

Syksyn monikerroksellisuus muistuttaa miten ihmiselämäänkin mahtuu niin paljon, mutta tuo se mieleen senkin kuinka aikamme hujahtaa lopulta hurjan nopeasti. Mooses rukoilee: ”Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että me saisimme viisaan sydämen” (Ps. 90:12). Terveellistä on ajoittain miettiä elämän katoavaisuutta ja mikä tässä kaikessa oikein on merkityksellistä. Uskovina voimme pohtia, että mikä onkaan se oma tehtäväni tässä maailmassa ja Jumalan valtakunnan edistämisessä. Miten minun tulisi käyttää viisaasti rajallinen aikani ja Jumalalta saamani lahjat juuri Hänen tarkoittamallaan tavalla?

Tämän maailman myllerryksen ja kaiken nykyajan häslingin keskellä haluaisin rohkaista Sinua, rakas seurakuntalainen, ottamaan tästä selvää- löytämään oman paikkasi Jumalan missiossa Hänen kunniakseen ja ihmisten parhaaksi. Tänä syksynä meillä on tähän aivan erityinen mahdollisuus osallistumalla ”Tarina jatkuu”- kurssille. Se on mini-Kairos-kurssi pyhäinpäivän viikonlopun muutamina tunteina pe 3.11.- la 4.11. Kurssi on tarkoitettu meille kaikille Jeesuksen seuraajille haastaen ja inspiroiden meitä jokaista osallistumaan arjen lähetystehtävään. Tällä kurssilla voi lamppu syttyä, löytyä ahaa-elämyksiä- kenties saamme napattua Raamatun punaisesta lankasta kiinni ensi kertaa. Tervetuloa siis löytöretkelle! Kurssin ilmoittautumislinkki löytyy seurakunnan nettisivuilta.

Väri- ja yltäkylläistä viikkoa!

Mari LeeX