Sana elämään #44

Viikonloppuna siirrettiin kelloja ja tuntuu, että yhtäkkiä pimeä tulee paljon aikaisemmin. Viime aikoina on muutenkin ollut vähän synkkiä ja sateisia päiviä. Talvi ja pimeys on selvästi saapunut. Synkät päivät ja illat aiheuttavat ehkä sen, että kirkasvalolamput, lyhdyt, kynttilät ja jouluvalot kaivetaan kaapeista. Pimeyden keskellä nämä valot loistavat todella kirkkaasti ja tuovat piristystä meidän arkeen.

Samalla tavalla Jeesus on kutsunut meitä jokaista loistamaan valoamme tässä maailmassa.

”Te olette maailman valo. Ylhäällä vuorella oleva kaupunki ei voi olla kätkössä. Eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidänkin valonne ihmisten edessä, että he näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” Matt. 5:14-16

Miten me voisimme loistaa valoamme tässä maassa, tässä kaupungissa, meidän koulussa, meidän työpaikalla, tai meidän naapureille? Voisimmeko jollain tavalla palvella lähimmäisiämme ja osoittaa sitä kautta Jeesuksen rakkautta ja valoa heille?

Pienetkin teot ovat todella merkityksellisiä. Voit tarjoutua kantamaan jonkun ostokset kotiovelle, tai maksaa jonkun ostokset ruokakaupassa. Voit tarjota ystävälle kahvin tai tehdä hyvää ruokaa. Voit pakata Operaatio Joulun Lapsi laatikon ja tuoda iloa jonkun lapsen jouluun. Tai ehkä voit halata ystävää seurakunnassa ja kysyä mitä hänelle oikeasti kuuluu. Me kaikki tarvitsemme toinen toistemme valoa ja rakkautta, ja ennen kaikkea tarvitsemme Jumalan rakkautta, joka usein välittyy toisten ihmisten kautta.

Lauantaina 11.11 on myös hyvä mahdollisuus olla loistamassa valoa pimeyden keskellä. Valotalolla järjestetään yhteiskristillinen lasten- ja nuortentapahtuma nimeltä Valokarnevaali, jonka tarkoituksena on tavoittaa tämän kaupungin lapsia ja nuoria. Valokarnevaalissa on erilaisia toimintapisteitä, temppurata, kahvila, konsertteja ja muuta kivaa. Tämä on hyvä mahdollisuus kutsua ystäviä ja naapureita mukaan! 

Siunattua loppuviikkoa teille kaikille!

Julia VuorinenX