Sana Elämään 34

”Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan”. (Matt. 5:8)

Rakkaat seurakuntalaiset

Tästä ylläolevasta jakeesta löytyy ihmeellinen lupaus: puhdassydämiset saavat nähdä Jumalan! Saada nähdä Jumala! Tästä ajattelisi motivaation kasvavan elää puhtain sydämin ja viattomin käsin. Ilmestyskirjassa kerrotaankin kuinka kerran taivaassa saamme nähdä Jumalan kasvoista kasvoihin ja silloin meidän otsassamme lukee myös Hänen nimensä -Hänen , jolle me kuulumme.  Jumalan nimi ei tule silloin aiheuttamaan mitään epäselvyyttä niin kuin nyt vaikka Espoon kaupunginteatterin uusi nimi ”&” saattaa aiheuttaa. Jumalan kasvot ja Hänen nimensä ovat silloin kirkkaina edessämme ja kaikki on selvääkin selvempää.

Jos kerran taivaassa saamme tuntea ja nähdä Jumalan täydellisesti kasvoista kasvoihin, uskon myös, että voimme nähdä jotain Hänestä jo tässä ajassamme. Jumala näyttäytyy meille, kun Häntä etsimme. Jumalan näkeminen vaatii kuitenkin tuota puhdassydämisyyttä. Sitä, että tulemme nöyrinä Hänen eteensä tunnustaen syntimme ja pyytäen Häntä vihmomaan meidät puhtaiksi ja pesemään lunta valkeammaksi. Omassa voimassamme saatamme hetkellisesti kyetä valkaisemaan itseämme ja hämäämään toisiakin, mutta tullaksemme oikeasti puhdassydämisiksi tarvitsemme Hänen armahdustaan ja apuaan, jatkuvasti. 

Rukous- ja paastoviikko on annettu meille ajaksi tutkiskella sydämemme tilaa ja olla yhteydessä Luojaamme.  Tämän maailman huolet ja houkutukset niin helposti hämärtävät keskittymistämme Häneen.  Aivan kuin Israelin kansa kerta toisensa jälkeen unohti  Jumalansa suuruuden ja voiman, niin mekin. Otetaan siksi tällä viikolla erityistä aikaa Jumalan kanssa. Etsitään Hänen kasvojaan kuten psalminkirjoittajakin kirjoitti: ”Turvautukaa Herraan ja hänen voimaansa, etsikää aina hänen kasvojaan” (Ps. 105:4).  Jumala haluaa tulla näkyväksi meidän arjessamme. 

Siunaten,

Mari Lee

Kirjoitus julkaistu: 8/2022