Sana Elämään 46

Autuaita ovat rauhantekijät

”Mutta ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. Vanhurskauden siemen kylvetään rauhan tekoina, ja se tuottaa hedelmän niille, jotka rauhaa rakentavat”. (Jaak. 3: 17-18)

Menneellä viikolla kansakunta pysähtyi kunnioittamaan presidentti Martti Ahtisaaren muistoa. Hänen panoksensa eri konfliktien rauhanvälittämisissä ja ratkaisuissa huomioitiin kauniisti. Samalla kansana saimme tärkeän muistutuksen rauhan puolesta toimimisessa. Kuullessamme maailmalta sotien melskettä ja kohdatessamme kotimaistakin vastakkainasettelua rauhantyötä ei voi koskaan korostaa liikaa. Rauhan vuoksi on usein nähtävä vaivaa jollakin tasolla; ei se kiristyneissä tilanteissa putoa eteen automaattisesti kuin Manulle illallinen. Saakoon tällainen pyrkimys rauhantekoihin jäädä meidänkin tavoitteeksemme presidentti Ahtisaaren esimerkistä. Työsarkaa kyllä riittää meille ihan jokaiselle arjen pienistä ympyröistä lähtien.

Rauhan ydin löytyy kristinuskon Jumalasta, joka on sovituksen ja sovinnon Jumala. Hän rakastaa sovintoja. Raamatusta löytyy useampia mielenkiintoisia kertomuksia sovinnoista. Kaikkein tärkein niistä on kuitenkin se kuinka Pojassaan Jeesuksessa Jumala sovitti maailman itsensä kanssa. Viaton välimies Jeesus avasi meille tien vihanpidosta ystävyyteen kantamalla ristillä syntimme. Rauha Jumalan kanssa on jokaiselle ihmiselle tarpeen. Jumala jätti meille myös arvokkaan sovituksen viran viedä tätä rauhan sanomaa eteenpäin muillekin (Ef. 6:15). Jeesuksen sanoin, ”Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi” (Matt. 5:8).Rauhantekijän ja – rakentajan kutsu on tarkoitettu meille ihan jokaiselle. 

Toivotan rauhaa tähän viikkoosi Jeesuksen, Rauhanruhtinaan seurassa. Hänen rauhallaan ei ole loppua (Jes. 9:6).

Mari Lee