Sana elämään 49

Viisaat ihmiset etsivät edelleen Kristusta

”Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä, kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: ”Missä on se äskettäin syntynyt juutalaisten kuningas? Me näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitusta.”” (Matt. 2:1-2)

Jeesuksen Kristuksen tulo maan päälle oli eräässä mielessä ihmiskunnan pelastuksen ensimmäinen vaihe. Ja koska kyseessä on oikeasti näin merkittävä asia, on oikein, että me juhlimme joulua. Juhlimme Jumalan pelastustekoa Kristuksessa. On tietysti totta, ettei kukaan pysty sanomaan Jeesuksen tarkkaa syntymäpäivää ja vaikka jotkut väittävät, että juhlintamme ajankohtana vietettiin muinoin pakanallista juhlaa, niin siitä huolimatta Jumalan kansalla on syytä juhlia. Jos pakanalliset tavat turmelivat ajankohdan menneinä aikoina, me voimme korjata vahingon ilolla ja Jumalan ylistyksellä.

Muinaiset tietäjät, idän viisaat miehet, tekivät pitkän jouluvierailun, maantieteellisesti ilmaistuna. Jo se, että heidät mainitaan ja muistetaan Jumalan ikuisen Sanan sivuilla, kertoo meille jotakin siitä, kuinka Jumala arvostaa sellaisten ihmisten ponnisteluja, jotka tekevät Jumalan teoista ison numeron. Ja tämä koskee myös joulua. Me teemme siitä ison numeron Kristuksen tulemisen tähden.

Opettakoot nämä viisaat miehet meille viisautta. Jumala on vieraillut luonamme ikuisuudesta käsin, joten valmistautukaamme kohtaamaan joulu ja ennen kaikkea joulun Herra. Mekin voimme olla niitä, jotka ovat nähneet ”hänen tähtensä” ja lähteneet etsimään Häntä. Saakoon Hän tehdä sydämissämme työtä niin, että Hän löytää paikan asua siellä. Muistetaan, että viisaat ihmiset etsivät edelleen Kristusta.

Siunattua joulun odotusta sinulle ystäväni!

Petri Mäkilä