Sana elämään 1

Rohkeasti uuteen vuoteen

"Rohkaiskaa mielenne, olkaa lujat, kaikki te, jotka panette toivonne Herraan!" (Ps. 31:25)

Onko sinua koskaan pelottanut niin, että polvet ovat lyöneet loukkua? Minua on kerran nuorena Alpeilla kiivetessä. Emme olleet kuin vasta alkumatkassa kallioisilla vuorenrinteillä, kun korkeanpaikankammoiset polveni aloittivat oman elämänsä, eivätkä halunneet enää eteenpäin. Parempi oli kääntyä siinä vaiheessa takaisin niin että muu seurue saattoi jatkaa vielä haastavimpiin paikkoihin ilman yhtä kasvavan pelon valtaan joutunutta. Pelko voi nousta jostakin syvältä, eikä järkipuhe siihen välttämättä auta. Minullakin oli turvaköysi ja hyvä porukka matkaseurana, mutta ne eivät tutisevia polviani silti yhtään rohkaisseet. 

Pelko on inhimillistä. Meillä ihmisillä voi olla monenlaisia pelkoja pimeästä ahtaisiin paikkoihin ja hammaslääkäreistä sosiaalisiin tilanteisiin. Toiset pelot rajoittavat elämää enemmän kuin toiset. Yhteiskunnallisesti levottomina aikoina monen mieltä painaa myös pelko tulevasta. Mitä on oikein edessä? Jumala kuitenkin haluaisi vapauttaa meidät rampauttavista peloistamme arjen keskellä. Joku on laskenut, että Raamattu sanoo meille merkilliset 366 kertaa, että "älä pelkää". Siinä on yksi "älä pelkää" vuoden jokaiselle päivälle ja lisäksi yksi vielä tälle karkausvuodellekin.

Vaikka oma järkeilymme ei kykenisikään pelkojamme murskaamaan niin Jumala yltää pelkojemme juurisyihin astikin. Vain Hänen täydellinen rakkautensa voi karkoittaa kaiken pelon. "Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi (Jes. 54:10).

Pelotonta ja vapaata Uutta Vuotta 2024!

Sinua siunaten, 

Mari Lee