Toiminta

Säännölliset tilaisuudet

Espoon Helluntaiseurakunnassa järjestetään paljon erilaista toimintaa, johon voit tulla mukaan. Toiminta koostuu jumalanpalveluksista, erilaisista tiimeistä ja pienryhmistä, nuorisotyöstä ja varkki- ja lapsityöstä. 

Säännölliset pääviikkotilaisuudet ovat keskiviikkoisin Sanan, rukouksen ja ylistyksen ilta kello 19.00 ja Jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 11.00.

Tule rohkeasti mukaan!

Valmistakaa Herralle tie -rukous- ja ylistystapahtuma 2.-4.8.2024

VALMISTAKAA HERRALLE TIE 

-rukous- ja ylistystapahtuma

(Jes. 40:3-5; Luuk. 3:4-6)


Espoon helluntaiseurakunta 2.-4.8.2024

 

- MUKANA: Petri ja Caroline Kosonen (USA), Arto Boa, Petri Mäkilä, Teea Kankaanpää & Band ja Jorma Lahikainen ja rukoustiimi

 

- ESILLÄ: Go&Make Pentecostal World Conference 2025 ja The Send 2025 -tapahtumat sekä Espoon Kristillinen Koulu (EKK)

 

Pe 2.8. Valmistakaa Herralle tie sydämeen

 

Klo 17-18.15 Etsivä seurakunta (ylistys - Petri Kosonen Band, juonto/puhe: Petri Mäkilä)

 

TAUKO

 

Klo 19 Antautuva seurakunta (ylistys - Petri Kosonen Band; puhe - Arto Boa; rukous: Jorma Lahikainen; juonto – Petri Mäkilä)

 

La 3.8. Valmistakaa Herralle tie seurakuntaan

 

Klo 11-13 Ylistäjät yhdessä (Petri Kosonen; seurakuntien ylistys- ja musiikkiväelle)

 

TAUKO

 

Klo 14-15.15 Rukoileva seurakunta (ylistys - Teea Kankaanpää Band; juonto/puhe - Jorma Lahikainen)

 

RUOKATAUKO

 

Klo 17-18.15 Palvova seurakunta (ylistys - Teea Kankaanpää Band; juonto/puhe - Petri Kosonen)

 

TAUKO

 

Klo 19 Voittava seurakunta (ylistys - Teea Kankaanpää Band; puhe - Petri Kosonen; juonto - Petri Mäkilä; rukous - Jorma Lahikainen; Info/rukous: Go&Make-maailmankonferenssi 2025 sekä The Send 2025)

 

Su 4.8. Valmistakaa Herralle tie kansakuntaan

 

Klo 11 Vaikuttava seurakunta – Jumalanpalvelus (ylistys - Petri Kosonen Band; puhe - Petri Kosonen; Arto Boa; juonto - Petri Mäkilä; rukous – Jorma Lahikainen; Info/rukous: Espoon Kristillinen Koulu; Go&Make 2025 ja The Send 2025)

 

KIRKKOKAHVIT

 

Klo 14 Juhliva seurakunta – Celebration (ylistys/puhe: Petri Kosonen Band


HUOM! Ruokailut omakustanteisesti esim. kauppakeskus Iso Omenan tai alueen muissa ruokapaikoissa. Tauoilla tarjolla kahvia/teetä alasalin kahvipisteillä (itsepalvelu).

Muutokset mahdollisia.

Leirit 2024 

Seurakunta järjestää kesällä kolme eri leiriä Tuusulan Metsäpirtti leirikeskuksessa. Ilmoittautumislinkit alla.

Ma-Ke 24.-26.6. Lastenleiri (1-6lk.)  https://forms.gle/YMsCASVzyoZDdJ5n6

To-Su 27.-30.6. Nuortenleiri (13-18v.) 

https://forms.gle/Hk6XT3Yz2vc8djoAA

Ilmoittautuminen sulkeutuu 10.6.24

Lähetystyö

Seurakunnan lähetystyöntekijät

Espoon Helluntaiseurakunnan lähetystyö pohjautuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn: “Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun asti.” (Matt. 28:18–20).

Taneli ja Rie Sinivirta sekä lapset 

Veikko ja Ulla Nuoraho

Jarmo ja Merja Palomäki

Emilia Häkkinen

Seija Meinander


Opetus

Uskomme, että kristittynä opetuslapsena oleminen edellyttää jatkuvaa oppimista ja ajan viettämistä Jumalan Sanan ääressä. Haluamme opetuksessamme tuoda esiin Raamatun sanomaa ja Jeesuksen opetusta ja esimerkkiä meille kristityille. Pyrimme myös ymmärtämään mitä Raamatun sanoma tarkoittaa omassa elämässämme tässä ajassa jossa elämme. 

Seurakunnassamme opetus tapahtuu jumalanpalveluksissamme, jonka lisäksi järjestämme aika ajoin erilaisia opetuslapseuskursseja ja raamatunopetusseminaareja.

Pääsääntöisesti joka kuukauden 1. keskiviikkona on Sana elämään -opetusilta kello 19.00, jossa käydään jotain Raamatun tekstikokonaisuutta systemaattisesti läpi. Keväällä 2024 käsitellään Pietarin kirjeitä pastori Petri Mäkilän kanssa.

Seurakunnan yhteydessä toimii myös IK-raamattukoulu, jossa voit opiskella IK-opiston tarjoamia aiheita. 

Solutoiminta

Solut – parempaa ystävyyttä Jumalaan ja toisiimme

Etsitkö vielä paikkaasi seurakunnassa? Kaipaatko ystäviä ja yhteyttä? Tule mukaan seurakunnan kotiryhmään!

Solujen tavoitteena on tukea jokaista seurakunnan jäsentä elämään Jeesuksen opetusten mukaisesti. Solujen kautta meidän on suuressakin seurakunnassa mahdollista kohdata toinen toisemme henkilökohtaisesti. Soluissa voit tutustua uusiin ystäviin ja oppia uutta Jumalasta, Raamatusta ja rukouksesta.

Mitä solut ovat?

Solu on seurakunta pienoiskoossa. Siellä on läsnä yhteys, rukous, ylistys, Jumalan Sanan kautta rakentuminen sekä evankeliointi. Solu on paikka, johon voi tuoda myös niitä, joille uskon asiat ovat vielä vieraampia.

Miksi meidän tulisi kokoontua soluihin?

Tarvitsemme seurakuntaa

Jumalan ratkaisu meidän yksinäisyyteemme on seurakuntayhteys. Seurakunta on Jumalan rakkauden kohde ja Jumalan rakkauden välittäjä.

Tarvitsemme soluja

Soluissa keskitytään rakentamaan toimivia suhteita säännöllisen yhdessäolon kautta ja niissä opimme tuntemaan sekä palvelemaan toisiamme. Siellä voimme jakaa ilomme ja surumme.

Tarvitsemme ystäviä

Me kaikki tarvitsemme hyviä ystäviä. He auttavat, neuvovat, rohkaisevat ja kuuntelevat meitä. Jumala loi ihmisen läheiseen suhteeseen itseensä ja toisiin ihmisiin. Hänellä oli unelma todellisesta ystävyydestä ja keskinäisestä rakkaudesta.

Etsitkö solua?
Voit olla suoraan yhteydessä solukoordinaattoriimme Anna-Mari Niinistöön (p. 045 230 0404), joka auttaa sinua löytämään sinulle sopivan ryhmän.

Perhekerho

Perhekerho kokoontuu Espoon Helluntaikirkolla keskiviikkoisin kello 11-13

Vietetään yhdessä mukava hengähdyshetki arjen keskellä. Lapsille pieni opetus/leikkihetki sekä lauluja ja tämän jälkeen aikuisille keskustelua vaihdellen vanhemmuudesta, avioliitosta ja uskonasioista. Lopuksi pienimuotoinen ateria.

Tervetuloa kaikki pienten lasten vanhemmat ja hoitajat!

Yhteyshenkilö: Ulla Koskinen, p. 040 565 8214

Lapset ja varhaisnuoriso

Lapset ovat erittäin tärkeä osa seurakuntaa ja sen toimintaa

Seurakuntamme lapsityö koostuu seuraavista osa-alueista 

Lapsityötä on tekemässä joukko vapaaehtoisia nuoria ja aikuisia. Tiimiin kaivataan koko ajan lisää tekijöitä! Jos joku edellä kuvatuista osa-alueista tuntuu kiinnostavalta tai jos haluaisit olla tekemässä jotain ihan uudenlaista lapsityötä, otathan rohkeasti yhteyttä pastoriimme Julia Vuoriseen.

Tervetuloa mukaan!


Yhteyshenkilö:

Julia Vuorinen
Lapsi-  ja  varkkipastori
040 135 3273
julia.vuorinen [at] espoohsrk.fi

Yläkouluillat 

Yläkouluillat 

Perjantaisin klo 17.30 -19.30 yläkouluikäisille suunnattu tilaisuus. Iltoihin sisältyy ylistystä, hengellistä opetusta, erilaisia aktiviteetteja, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. 

Tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilö:

Julia Vuorinen
Lapsi-  ja  varkkipastori
040 135 3273
julia.vuorinen [at] espoohsrk.fi

Nuoret

Nuortenillat

Nuortenilta on perjantaisin klo 19 lukio- ja yliopistoikäisille suunnattu tilaisuus. Iltoihin sisältyy ylistystä, hengellistä opetusta, erilaisia aktiviteetteja, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. Ilojen lisäksi järjestämme arkena erilaisia aktiviteetteja, hengausta sekä solutoimintaa. 

Tervetuloa mukaan, odotamme sinua!

Seuraa meitä myös somessa:

Instagram @espoohsrknuoret


Yhteyshenkilö:

Rebecca Palmi
Nuorisopastori
0400 163603
rebecca.palmi [at] espoohsrk.fi

Israelin elämäksi -illat

Espoon Helluntaiseurakunnan Israelin elämäksi -illat pidetään seurakunnan tiloissa kerran kuussa, pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä torstaina klo 18.00. Ennen varsinaista tilaisuutta on kahvitarjoilu.

Haluamme yhdessä seurakuntana siunata Israelia ja Jerusalemia, Suuren Kuninkaamme kaupunkia. Jumala on kokoamassa kansaansa takaisin omaan pyhään maahansa pitäen ikuisen lupauksensa ja meidän sukupolvellamme on etuoikeus olla todistamassa tämän suuren suunnitelman toteutumista. Israel on puhjennut kukkaan, oltuaan melkein kaksi vuosituhatta hyljättynä autiomaana Rooman hävitettyä Jerusalemin ja Israelin maan v. 70 jKr.

Ole tervehditty, Jerusalem! Olkoon rauha sinulla ja ystävilläsi. Vallitkoon rauha muureillasi ja hyvinvointi linnoissasi. Veljieni ja ystävieni tähden toivotan sinulle rauhaa. Herran, Jumalamme, huoneen tähden rukoilen sinulle menestystä. (Ps 122:6 – 9)

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan toivottamaan rauhaa Jerusalemille ja kuulemaan Raamatun ilmoitusta Israelin ikuisesta erityisasemasta. Israelin valtion synty ja juutalaisten paluu heille luvatulle maalle on Jumalan ihmeellinen teko ja haluamme osallistua siihen seisomalla Israelin rinnalla ja tukemalla Israelia ja juutalaista kansaa rukouksin ja konkreettisin toimin.

Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. (1.Moos. 12:3)

YHTEYSHENKILÖ

Harry Orädd
harry.oradd@gmail.com


Diakonia

Seurakunnan diakonia on ystävyyden ja rakkauden tekoja, vanhusten ja sairaiden luona vierailuja sekä ihmisten auttamista arjen haasteissa.

Seurakuntamme on mukana Suomen Helluntaikirkon ja EU:n mahdollistamassa Hyvällä Sydämellä -kampanjassa, jossa avun kohteena ovat erityisesti työttömät ja vähävaraiset.

International

We have many different nationalities in our church and our Sunday Service always has English translation. We work with immigrants and our congregation also has service in Urdu and Hindi on Sundays at 5:00 pm. 

International Connect on thursdays at 5 pm. Check the calender.

Contact:

Shahzad Samuel (UHCF); tel. 040 716 3197
Tom Pesonen (International Connect); tel. 045 231 7756