Sana elämään 12

Sydämellä vainotut

"Muistakaa vankeja, niin kuin olisitte itse kahleissa heidän kanssaan, muistakaa kidutettuja, tunteehan teidänkin ruumiinne kivun". (Hebr. 13:3)


Liian harvoin täällä suomalaisen turvan ja hyvinvoinnin keskellä pysähdymme muistamaan uskonsa tähden kärsiviä sisariamme ja veljiämme ympäri maailmaa. Omassa länsimaisessa kiireessämme helposti ohitamme sen, että tänä päivänä, monissa paikoissa ja yhä enenevässä määrin, kristityt maksavat erittäin kovaa hintaa Jeesuksen seuraamisesta. Uskonvapaus voi olla täysin tuntematon käsite ja painostus, väkivallan uhka ja hengenvaara värittävät päivittäistä arkea.  


"Jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa" (1. Kor. 12:26) - pitääkö tämä paikkansa kohdallamme? Meidän hyvinvoivien tehtävänä olisi tukea niitä, jotka kärsivät. Tietoa siitä miten kulkea vainottujen rinnalla kyllä löytyy järjestöjen kuten Open Doors ja Marttyyrien ääni- sivuilta. Rukouksesta on aina hyvä aloittaa.


Nyt kun pian nautit ylellisestä pääsiäisateriasta tai ihan vain lämpimästä suihkusta tai rauhallisesta perheillasta pysähdy hetkeksi rukoilemaan vainottujen Kristuksen seuraajien puolesta, joilla ei välttämättä ole mitään näistä iloista. Rukoillaan Jumalan väliintuloja ja ihmeitä vainotuille kristityille: että Hän pysäyttäisi pahoinpitelijän käden, sokaisisi takaa-ajajien silmät, auttaisi vangitut vapauteen ja yhdistäisi erilleen revityt perheet. Rukoilethan vainotuille lohdutusta ja voimaa pitää kiinni uskostaan. Rukoile, ettei kukaan joutuisi kärsimään yksin ja unohdettuna vaan löytyisi edes yksi uskonystävä. Saakoon Jumalan valtakunta edetä vainojen keskellä niin kuin on tapahtunutkin koko kristinuskon historian ajan.


Siunausta ja Jumalan voimaa viikkoosi!


Mari Lee