Sana elämään 16

Uutta kasvua tulee aina

Kevät on vihdoin saapunut. Lumet ovat sulaneet pois, linnut laulavat, aurinko paistaa, päivä on yhtäkkiä pidempi, ja kukat alkavat hiljalleen kukkia. Uusi kasvu, joka alkaa näkymään ympärillämme luonnossa, muistuttaa minua aina tästä raamatunkohdasta: “Älkää entistä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan, viirat aavikolle.” Jesaja 43:18-19
 

Kevät usein näyttää meille konkreettisesti sen, että uutta kasvua on aina tulossa. Sitä ei aluksi näy maanpinnalla, mutta maan alla juuret ja siemenet kasvavat. Hiljalleen kasvu alkaa näkymään, ja yhtenä päivänä huomaamme, että tyhjästä on kasvanut kaunis kukka, ruoho tai puu.
 

Jumala tekee uutta myös meidän elämissä ja meidän seurakunnan keskellä. Vaikka tuntuisi siltä, että Jumala ei ole kuullut sinun rukouksiasi, tai että mitään ei tapahdu, niin Jumala on kuitenkin kuullut kaikki sinun rukoukseksi ja pinnan alla juuret ja siemenet kasvavat. Jonain päivänä saat nähdä, kuinka se, mitä olet rukoillut, puhkeaa taimelle. Autiomaahan tulee tie, aavikolle virrat, ja se, mikä on näyttänyt mahdottomalta, onkin yhtäkkiä tapahtunut.
 

Ihanaa & siunattua viikkoa!


Julia Vuorinen