Sana elämään 19

Jumala haluaa meidän iloitsevan 

"Iloitkaa kaikesta siitä hyvästä, minkä Herra, teidän Jumalanne, on teille ja teidän perheillenne antanut" (5. Moos. 26:11)


Täällä Espoossa valkovuokot kukkivat joka puolilla teitten varsilla ja metsiköissä. Ne kääntävät kukintonsa aurinkoon päin ja avautuvat apposen auki. Tällä viikolla valkovuokoista tehdään monta monituista kimppua äideille. Toukokuu on paitsi äitien niin monien muidenkin sankareiden juhlaa: koulunsa lopettavien, valmistuvien, syntymäpäiviään ja häitään viettävien. Paljon onnea ja siunausta kaikille päivänsankareille!


Israelin kansakin osasi juhlia.  Kolmas Mooseksen kirja, luku 23, kertoo tarkemmin heidän juhlistaan, jotka Jumala oli heille säätänyt. Väki sai silloin levätä töistään ja askareistaan ja tulla yhteen iloitsemaan j a virkistymään. Juhlien tarkoitus oli myös muistaa millainen Jumala heillä oli ja kiittää kaikesta siitä hyvästä mitä Hän oli heidän hyväkseen tehnyt. Juhlien avulla lapset ja lapsenlapsetkin oppivat Jumalasta. 


Joillekin meistä korona-aika kenties opetti sen, että jos löytyy pienikin syy juhlia niin se kannattaa tehdä ja tehdä se yhdessä muitten kanssa. Jumalakin haluaa meidän iloitsevan.  Ti 21.5. klo 18 vietämme kaikkien seurakunnassa toimivien vapaaehtoisten kunniaksi juhlaa kirkolla. Haluamme kiittää jokaista, joka jollakin tavalla palvelee seurakunnassa Jumalaa ja toisia ihmisiä. Tervetuloa mukaan! Ystävällisesti ilmoittaudu to 16.5. mennessä kenelle tahansa pastorille.


Siunattua toukokuuta!


Mari Lee