Sana elämään 25

Kesä täynnä hengellisiä tapahtumia

"Mitä tämä siis tarkoittaa, veljet? Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa...". (1. Kor. 14:26a)


Suomi poikkeaa useimmista maista muun muassa siinä, että maassamme vietetään kesän aikana todella runsaasti hengellisiä kesäjuhlia- ja tapahtumia. Väki löytää edelleen tiensä näihin kokoontumisiin, vaikka kirkot monin paikoin muina aikoina saattavat ammottaa lähes tyhjillään. Uskon, että kesän jokaisella hengellisellä tapahtumalla on merkityksensä ja meidän olisi syytä huomioida se. Olipa kyseessä kirkollisten järjestöjen tai ns. vapaan kristillisyyden kirkkojen ja seurakuntien juhlista, tapahtumilla on vaikutuksensa maamme hengelliseen ilmapiiriin.


Ehkä moni meistäkin löytää tiensä tällä viikolla Keuruulle vuotuiseen juhannuskonferenssiin tai jonain muuna ajankohtana johonkin toiseen kesätapahtumaan. Mihin tahansa menemmekin, siunatkaamme ja rohkaiskaamme Jumalan kansaa sen kokoontuessa yhteen. Rukoilkaamme koko kristillisen Jumalan seurakunnan puolesta maassamme, jossa meillä vielä on vapaus kokoontua ja pitää suuriakin tapahtumia. Rukoilkaamme, että Jumalan Hengen vaikutus tulisi konkreettisella tavalla koetuksi kesän aikana. Rukoilkaamme, että Jumalan kansan tullessa näin suuremassa mittakaavassa yhteen, se voisi vahvistua ja rakentua uskossaan seurakunnan Herraan.

Elämme edelleen armon aikaa, joka tarkoittaa sitä, että seurakunnan tehtävä meidänkin maamme keskellä on edelleen kesken, ja sen toteutumiseksi tarvitsemme laaja-alaista Jumalan virvoittavaa ja vahvistavaa vaikutusta keskellämme. Vaikka maamme tilanne huolettaa monin tavoin, uskon, että Jumalalla on paljon Häntä etsiviä miehiä ja naisia maassamme.


Muistathan rukoilla ja myös osallistua, mahdollisuuksiesi mukaan, oman seurakuntamme kesätapahtumaan elokuussa, kun saamme viettää ylistys- ja rukoustapahtumaa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävä tapahtuma voi sekin osaltaan olla Jumalan käytössä, ei vain oman seurakuntamme osalla, vaan myös laajemmin vahvistaen uskovia elämään entistä lähempänä Jumalaa.
 

2.-4.8. pidettävän "Valmistakaa Herralle tie"-tapahtuman alustavan päiväohjelman löydät täältä.


Jumala siunaamaa kesää sinulle ja koko Jumalan kansalle rukoillen,


Petri Mäkilä