Sana elämään 8

Yhteys Jumalaan - joka päivä

"Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi, älä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa. Älä ole viisas omissa silmissäsi. Pelkää Herraa ja karta pahaa!" (Sananl. 3: 5-7)


Luotatko aidosti Jumalaan ja hänen tahtonsa hyvyyteen omalla kohdallasi? Vietkö elämäsi haasteet ja taakat, niiden sinua kohdatessa, ensimmäisenä Herralle tiedoksi? Voitko pyytää sydämestäsi Herraa siunaamaan kaiken sen, mitä elämääsi tänään kuuluu? Tärkeitä, elämämme sisältöön ja suuntaan vaikuttavia kysymyksiä, joiden eteen kannattaa hetkeksi pysähtyä.


Herraan turvautuminen ei tarkoita, ettemmekö me itse tee asioille mitään. Se tarkoittaa, että aidosti luovutamme asian ja sen ratkaisun Jumalan käsiin ja antaudumme hänen johdatukseensa uskossa. Emme pidä ensimmäisiä omia ajatuksiamme itsestään selvästi oikeina vaan pyydämme Jumalan vaikutusta ja hänen tahtonsa toteutumista meissä kaikissa tilanteissa. 

Jumalan tunteminen teillämme taas viittaa siihen, että elämme niin lähellä Herraa kaikkina päivinämme, että hän voi toimia ja johdattaa meitä matkallamme. 'Tuntea', hepreaksi 'yada', tarkoittaa 'tuntemista havaintojen, tutkimusten ja omakohtaisen kokemuksen perusteella'. Se viittaa myös avioliiton elämää synnyttävään läheisyyteen. Siksi Jumala haluaa vetää meitä lähelleen, niin että omakohtainen ja vahvistuva Jumala-yhteytemme ja rukouksemme hedelmöittäisivät ja synnyttäisivät elämäämme tarvittavat Jumalan siunaukset ja voitot. Näin myös luottamuksemme häneen saa kasvaa päivä päivältä.


Säilyttäkäämme yhteys Jumalaan jokaisena elämämme päivänä. Voimme harjoittaa itseämme elämään tietoisena Jumalan läsnäolosta ja jakamaan sydämemme ja ajatuksemme hänelle jatkuvasti. Hän lupaa ohjata askeleemme ja tasoittaa polkumme. 


Siunattuja päiviä elämääsi rukoillen,

Petri Mäkilä