Sana elämään 9

Edelläkävijöiden jalanjäljissä

Viime viikolla sain kunnian olla erään seurakuntamme perustajajäsenen  hautajaisissa.  Hän sai kutsun Taivaan kotiin ´elämästä kyllänsä saaneena´, lähes 90 vuoden iässä. Suurella kiitollisuudella ja ilolla saimme hänen uskollista elämänvaellustaan juhlistaa ja siunata nyt taivasmatkalle.  


Tätä kiitollisuutta tunnen jokaisesta perustajajäsenestämme. He saivat aikoinaan jo yli 50 vuotta sitten näyn Espoon helluntaiseurakunnan perustamisesta ja rakensivat vuosikymmeniä tätä seurakuntaa esirukouksin ja töin.  Omin käsin, hiellä ja vaivalla, he myös rakensivat kauniin kirkkorakennuksemme, joka vihittiin käyttöönsä vuonna 1990. Joskus, kun olen kirkolla yksin, pysähdyn ihailemaan rakennuksen kauniita yksityiskohtia, kuten vaikkapa portaikon pieniä ikkunoita, yläsalin avaruutta ja vuodenaikojen vaihtelua alasalin suurten ikkunoiden takana. Kiitos teille edellä käyneille! Kiitos siitä mitä kaikkea olettekaan meidän eteemme tehneet.


Seurakuntamme jäsenmäärä on kasvusuunnassa. Iloitsemme jokaisesta uudesta jäsenestä, joka tiensä meille löytää. Olemme ilahtuneita siitä, että seurakuntaamme kuuluu kaikenikäisiä ja -näköisiä. Samalla sydämestä nousee rukous, että suuri joukkomme voisi kokea todellista yhteyttä keskenään ja jokainen saisi tuntea tämän ihka omaksi kotiseurakunnakseen. Tähän yhteyteen ja kotiutumiseen voimme jokainen vaikuttaa omalta osaltamme alkaen esirukouksen ihmeellisestä maailmasta ja toistemme huomioimisesta.


Seurakunnassamme on myös monenlaisia ´kotitöitä´ aivan niin kuin omissa kodeissammekin on ruoanlaitosta kukkien kasteluun ja pyykkäyksestä roskien ulosviemiseen asti.  Näissä seurakunnan kotihommissa voimme palvella Jeesuksen esimerkin mukaisesti niin Jumalaa kuin kanssaihmisiä. Näissä, jos missä, myös tutustuu paremmin toisiin seurakuntalaisiin.  Jos vielä mietit miten sinä voisit osaltasi olla rakentamassa tätä rakasta kotiseurakuntaamme tässä ajassa niin mukana on liite moninaisista vaihtoehdoista, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Rukoillen vilkaise mitä kaikkea kirkon katon alla ja ympäristössä tapahtuukaan ja yhdessä voimme miettiä siitä eteenpäin. Jatketaan perustajajäsentemme aloittamaa ja viitoittamaa työtä Jumalan kunniaksi ja ihmisten parhaaksi.


Kiittäen ja siunaten, 

Mari Lee